מהי אופטימיזציית שיעור המרות (CRO) ומדוע זה חשוב?
CRO (אופטימיזציית שיעור המרות), היא תהליך של הגדלת אחוז המבקרים באתר שמבצעים פעולה רצויה. זה יכול להיות כל דבר, החל מהרשמה לניוזלטר ועד ביצוע רכישה מקוונת.
CRO כולל ניתוח נתונים והתנהגות משתמשים באתר. המטרה היא לזהות אזורים שבהם ניתן לבצע שיפורים על מנת להגדיל את ההמרות. ע״י ביצוע שינויים קטנים בעיצוב ובתוכן האתר, העסק שלך יראה שיפור משמעותי בשיעורי ההמרה. CRO הוא חלק גדול וחשוב בשיווק העסק שלך באונליין. המטרה הראשונית בתחום הייתה להגדיל את ההמרות באתרי מסחר אלקטרוני. עם עליית המדיה החברתית, נעשה שימוש ב-CRO גם לשיפור המעורבות בבלוגים וברשתות החברתיות.
בנוסף להגדלת ההמרות, עם CRO אפשר גם לעקוב אחר צמיחת התנועה באתר האינטרנט של העסק. CRO שם דגש על שיפור שיעור ההמרה באתר, בעיקר ע״י שיפור חווית המשתמש.
התהליך מתחיל בדרך כלל בהערכה של אסטרטגיית השיווק הדיגיטלי של העסק.
כיצד CRO עוזר לשפר את ביצועי האתר שלך ואת ה-ROI?
בפשטות ובקצרה: CRO עוזר לשפר את הביצועים הכוללים של האתר שלך ולהגדיל את שיעור ההמרות. באמצעות התהליך ניתן לזהות אזורים בהם אפשרי לבצע שיפורים במטרה להגדיל את שיעור ההמרה של האתר באופן כללי. הדרכים העיקריות לעשות זאת הן בדיקות A/B, אופטימיזציית חווית משתמש וטקטיקות נוספות עליהן ארחיב בהמשך המאמר. בנוסף, CRO גם עוזר לך להבין מה מבקרים מחפשים באתר שלך וכיצד הם מקיימים איתו אינטראקציה.
על ידי יישום אסטרטגיות CRO, העסק שלך ישפר את ביצועי האתר ואת החזר ה-ROI על ידי הגדלת מספר המבקרים הממירים ללקוחות או לידים. המשוואה פשוטה: יותר המרות = יותר לידים או מכירות = הכנסה גבוהה יותר בעסק. מעבר לכך, הגולשים באתר שלך יהנו מחווית משתמש משופרת באופן משמעותי.
כלים ואסטרטגיות ליישום CRO יעיל
יש מגוון טכניקות שיכולות לעזור לך לזהות אזורים לשיפור באתר האינטרנט שלך. התשובה טמונה בהבנת השיטות והכלים השונים הזמינים לשיפור ה-CRO שלך. אז באילו כלים ואסטרטגיות כדאי להשתמש?
A/B Testing
בדיקת A/B היא כלי הכרחי ליישום CRO יעיל. זה הכלי העיקרי שעוזר למשווקים להבין את ההשפעה של השינויים שלהם על התנהגות המשתמשים ולשפר את ביצועי האתר. כלים לביצוע A/B טסטינג מספקים מגוון תכונות המסייעות למשווקים להגדיר בקלות ניסויים ולעקוב אחר התוצאות. הכלים האלו מאפשרים בנוסף לזהות ולהעלות רעיונות לשיפורי עיצוב, תוכן ואיזורי הנעה לפעולה באתר.
A/B מאפשר למשווקים לזהות במהירות הזדמנויות לשיפור CRO וליישם אותן ביעילות.
מה כדאי לבחון באמצעות A/B Testing?
- כותרות שונות – כותרת היא הדבר הראשון שגולש רואה בעמוד, וב80% מהמקרים היא גם משפיעה על האם הגולש ימשיך בעמוד או לא. ניסויים שונים לכותרות שונות ישפיעו באופן ישיר על זמן הגלישה באתר שלך, אז כדאי להשקיע זמן בניסוי ושינוי הכותרות הראשיות.
- שינוי התוכן והאורך שלו – מכותרת המשנה ועד הטקסטים המתארים את השירות/המוצר הנמכר – לכולם יש השפעה על קבלת ההחלטה של הגולש האם לרכוש ממך או לא. השינויים הקטנים ביותר בתוכן יכולים לעשות שינויים עצומים לטובה ביחסי ההמרה.
- צבעים שונים – יש צבעים שמושכים יותר את עיני הגולשים וכאלו שפחות. נסו לשנות את צבעי הכותרות, הטקסט והתוכן. ניתן גם לנסות להגביר שימוש בצבעים (או להפחית) באופן כללי. כמובן שחשוב להישאר תמיד נאמנים לצבעי המותג שלך.
- שינוי מיקום של אזורים – סדר האיזורים בעמוד יכול להיות קריטי בקבלת ההחלטה של הגולש לבצע רכישה. כדאי כחלק מבדיקות הA/B לשנות את סדר האיזורים בעמוד ולבדוק מה ההשפעה על יחסי ההמרה.
- כפתורי הנעה לפעולה – הכפתור החשוב ביותר בכל עמוד באתר הוא כפתור ההנעה לפעולה. זה המקום בו כל העבודה שלך מתממשת. שינוי בצבעי הכפתורים, בטקסט שלהם ולעיתים אפילו במיקום בעמוד – יכולים להעלות את יחס ההמרה בעמוד באופן דרסטי.
כלים חינמיים ל-A/B Testing
ישנם כלים רבים שיסייעו לכם בתהליכי הבדיקות באתר לשיפור ה-CRO, הבאתי לכם כאן 2 כלים חינמיים שכדאי לכם להתחיל להשתמש בהם עוד היום:
- Split Test For Elementor – תוסף וורדפרס חינמי שמיועד לאתרים ודפים שנבנו עם אלמנטור בלבד. הכלי מאפשר לבצע מגוון בדיקות A/B על דפים שנבנו באמצעות אלמנטור בקלות.
- Google Optimize – באמצעות הכלי ניתן לעקוב אחר כל המשתנים והגרסאות השונות של העמודים שיצרתם אל מול המטרה שהצבתם. ניתן גם לבצע בדיקות ייעודיות לקבוצות משתמשים שונות שהגדרתם ב-Google Analytics.
ניתוח באמצעות מפות חום
מפות חום הן כלי רב עוצמה לניתוח והצגה של נתונים על שיטוט הגולשים באתר. על ידי שימוש במפות חום, אפשר לזהות במהירות דפוסים ומגמות בנתוני הגלישה, שכמעט בלתי אפשרי לגלות בדרך אחרת. מפות חום יעזרו לך לקבל החלטות מהירות יותר על ידי מתן תצוגה קלה לפירוש הנתונים.
מפות חום מספקות תצוגה חזותית של הפעילות באתר, הקלקות, גלילה. עם הכלים האלו, ניתן לאתר איזורים בעייתיים באתר – ובמקביל, אזורים בהם כדאי למקד את המאמצים. מפות חום צוברות יותר ויותר פופולריות עם הזמן. הן מציעות דרך קלה לנתח כמויות גדולות של נתונים – ומהר! כל אתר חייב להשתמש במפות חום כדי לקבל תובנות לגבי הפעילות באתר והתנהגות הגולשים.
כלים לניתוח מפות חום
- Mouseflow – כלי שימושי ביותר (והמומלץ יותר בעיניי) המאפשר צלילה לנתונים מעמיקים בתהליך ה-CRO. מאפשר הקלטת הגולשים באתר, מפות חום והקלקה ופונקציות נוספות שיאפשרו לך להגדיר את יחסי ההמרה באתר. הגרסה החינמית של הכלי תספיק לרוב העסקים בתחילת הדרך.
- Hotjar – הכלי אולי המוכר ביותר בתחום, מאפשר הקלטה של הגולשים באתר ותצוגה חזותית של מפות חום לקבלת מסקנות מהירה ויעילה. עלות החבילות יקרה יחסית ל-Mouseflow והפונקציות קצת יותר מצומצמות, אך יעילות בהחלט.
פילוח קהל היעד
תהליך שבעלי עסקים רבים שוכחים ממנו, הוא רלוונטיות קהל היעד שלהם. תהליך CRO איכותי לוקח בחשבון, שלעיתים טרגוט קהל היעד שבוצע, הוא לא המדויק ביותר וניתן לבחון אותו שנית ולבצע ניסויים גם עליו.
עסקים רבים שעבדתי איתם בעבר על שיפור יחסי ההמרה בעסק, הגדילו בעשרות אחוזים את מחזור המכירות ע״י פילוח מחדש של קהל היעד. לעיתים ניתן לקחת את קהל היעד הקיים ולחלק אותו לקהלי יעד ״פנימיים״ קטנים יותר. כך ניתן גם ליצור פרסונליזציה אפקטיבית במערך השיווק והפרסום ביעילות.
שילוב בין A/B טסטינג לבין פילוח מחדש של קהל היעד – יכולה להיות יעילה כפליים. התאמת המשפך/העמוד הנכון, עם הכותרת והתוכן הנכונים לקהל יעד מדויק, עשויה להעלות פלאים את יחסי ההמרה.
אזהרה: לא להגזים!
תהליכי שיפור והגדלת ההמרות באתר הן ללא ספק ממכרות. לפעמים תראו שינויים מיידיים ולפעמים זה יקח קצת יותר זמן. בעלי עסקים רבים שהתייעצו איתי בעבר בנושא, נשאבו ואפילו התמכרו לתהליכים אלו, לעיתים עד למצב בו הם פגעו ביחסי ההמרה שלהם.
כמו בכל דבר בחיים, גם כאן צריך לשמור על גבול הטעם הטוב ולא להתפזר. ערכו שינוי אחד בכל פעם ותנו לו זמן לראות את ההשפעה. לאחר שקיבלתם החלטה לגביו, ניתן לעבור לניסוי הבא. וחשוב לזכור שלפעמים – Less is more, אז אל תגזימו.